IOF-platformen
Met de IOF-platformen wil de Associatie Universiteit Gent optimaal gebruikmaken van mogelijkheden voor multidisciplinaire valorisatie in kernexpertisedomeinen. Deze platformen bevinden zich op het snijvlak van verschillende onderzoeksdomeinen en spelen zo in op het groeiende maatschappelijke en economische belang van interdisciplinariteit.
De IOF-platformcoördinator is het centrale aanspreekpunt binnen een specifiek expertisegebied. De
focus van de IOF-platformcoördinator ligt op het zichtbaar maken van kernexpertise en het initiëren en faciliteren van interdisciplinaire samenwerkingen binnen AUGent, afgestemd op de innovatiebehoeften van de industrie.
Interacties en samenwerkingen met de industrie vinden plaats in nauwe afstemming met de IOF-
business developers, die hierin een leidende rol spelen.

AM Platform
Additive Manufacturing Platform
AM Platform bundelt en benut de expertise binnen AUGent op het gebied van additieve productie-/3D-printtechnologieën en hun toepassingen, om de impact ervan te vergroten in de industrie, bouw, transport, medische sector en consumentengoederen.
Contact: Aseel Samaro

BIOMARES
Bioraffinage van mariene
hulpbronnen en mariene
bioactieve stoffen
BIOMARES verbindt de AUGent-expertise op het gebied van mariene bioraffinage en initieert multidisciplinaire onderzoeksprojecten in samenwerking met toonaangevende industriële spelers. Dit bevordert en versnelt de ontwikkeling van een duurzame blauwe bio-economie.
Contact: Andrea Romero Perez

CESPE
Center of Excellence in
Duurzame Farmaceutische
Engineering & Productie
CESPE biedt een end-to-end
geïntegreerde aanpak voor de productiegeschiktheid van de geneesmiddelen van de toekomst en bevordert duurzame innovatie in de productie van
zowel werkzame stoffen als eindproducten.
Contact: Christoph Portier

CRIG
Cancer Research Institute Ghent
CRIG voert fundamenteel, translationeel en klinisch kankeronderzoek uit over verschillende
expertisegebieden heen. Samenwerking tussen academische instellingen en de industrie versnelt de ontwikkeling van betere behandelingen voor kankerpatiënten.
Contact: Cristina Pintucci

Cross-Health
Cross-Health platform
Binnen het Cross-Health-platform werken de volgende disciplines samen aan toepassingen die de gezondheid van mens en/of dier ten goede komen: diergeneeskunde, geneeskunde, plantenbiotechnologie, bio-ingenieurstechnieken, medicinale chemie en datawetenschappen.
Contact: Laetitia Cicchelero

GATE
Het U(Z)Gent-platform voor gen-, cel- en weefseltechnologie
GATE stimuleert
multidisciplinaire samenwerkingen binnen AUGent en UZ Gent om de ontwikkeling en commercialisatie van onderzoek naar cel- en weefseltechnologie te versnellen. Het platform omvat een breed scala aan technologieën en expertise op het gebied van gentherapie, celtherapie, kunstmatige orgaansystemen en regeneratieve geneeskunde.
Contact: Gudrun Antoons

Hydrogen
Universiteit Gent Hydrogen platform
Het Hydrogen platform van de Universiteit Gent bundelt expertise en faciliteert multidisciplinair onderzoek binnen de academische wereld en de industrie om de doorbraak van waterstof te versnellen – de cruciale schakel voor groene brandstoffen en moleculen.
Contact: Karen Hemelsoet

iMATCH
Beeldgebaseerde Materiaalkarakterisatie
iMATCH verenigt
interdisciplinair 2D/3D/4D beeldgebaseerd materiaalonderzoek binnen AUGent en faciliteert onderzoekssamenwerkingen met de industrie om de volgende generatie complexe en multifunctionele op maat gemaakte materialen mogelijk te maken.
Contact: Michèle Kint